Beskrivning - Påsklilja

kortet jag bloggade tidigare idag, hade jag gjort en påsklilja som dekoration. Den är kanske lite i tjockaste laget för att skicka med posten, men ska man dekorera en ask eller ge kortet när man går bort, så är det en ganska enkel dekoration att göra själv. 

Okej, är ni klara så kör vi!!

Vi behöver ett gult cardstock, blyertspenna, vass liten sax, sudd, brun chalk, lim, (stickles)

Rita först av mallarna på blommorna (ni hittar dom i slutet av inlägget)
Cirkeln i mitten ritade jag av korken på stickles-flaskan (färg: Fruit Punch)Klipp ut och sudda bort linjerna.Tryck lite med nageln längs hela mittcirkeln för att forma blomman lite som en skålform, bild 5.Tag nu saxen (akta fingrarna!!) och kläm ner saxbladet mitt på blommans blad så du får en liten skåra, bild 6.
Gör likadant MELLAN blommans blad så du får totalt 16 markeringar, bild 7.
Kläm sedan ihop topparna på blomman, bild 8. Fortsätt forma blomman genom att klämma alla blommans blad och pressa ihop så du får formen av en skål. Det ska bli mitten på påskliljan. Bild 9.Chalka bägge blommorna med brun chalk (Creamy Brown passar nog bäst här) bild 10.
Den stora blomman "skårar" du med saxen, men bara i mitten på själva blomman, bild 11
Kläm även den blomman så den får lite form.Limma fast blomman i mitten på den stora, bild 12.När limmet torkat kan du klämma ihop blomman lite till, den plattas ut lite när man håller på med den, bild 13.
Dekorera med Stickles i mitten av blomman, bild 14.
Bladen är klippta på fri hand av en spillbit grön cardstock.Sådär!! Nu har vi gjort en enkel påsklilja att använda som dekoration på kort, askar mm.

Här kommer mallen på blommorna. Klicka för att få större bild!
Självklart går den att förminska eller förstora med en kopieringsmaskin om ni önskar en annan storlek.Hoppas att ni vill prova att göra egna påskliljor nu, kortet finns att titta närmare på hos StoryHouse

Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0