Två kort med nya stämpeln "Fjärilscollage"

Jag har scrappat några kort med den nya vackra stämpeln Fjärilscollage från Hella design dvs Storyhouses egen stämpelkollektion. Så fort jag såg den stämpeln skyndade jag mig till butiken för att skaffa en- den är ju så fin och den gav mig lust att experimentera lite.

Det första kortet lät jag gå i Vintagestil. Jag började med att ta en bit papper som jag skulle ha som bakgrund till stämpeln. Den målade jag med Distresser (Antique linen och Vintage photo) och när den torkat stämplade jag motivet med en distressdyna (Walnut Stain). Jag målade sedan fjärilarna och swirlarna med distress (Vintage photo) samt twinklings. Basen till kortet blev en ganska ljust brun cardstock som var i ungefär samma färg som den distress jag använt mest dvs Vintage Photo. Ovanpå det satte jag ett papper från Graphic45. När jag sedan skulle sätta på mitt stämplade motiv tyckte jag att det såg lite tomt ut. Jag tog därför en bit wellpapp som bakgrund. För att stämpelmotivet skulle framhävas målade jag lite på wellpappen med Cracklepaint dvs en akrylfärg som spricker när den torkar. Den framhäver den slitna looken. När jag fäst wellpappen och stämpelmotivet var det dags att dekorera. Spets tycker jag om och det passar så bra på vintagesaker. Jag tog därför en bit naturvit spets, smutsade ner den med Fluid chalk och fäste den. Sen ville jag sätta fast några rosor men insåg att jag inte hade några som passade färgmässigt. Jag tog därför några vita och målade dem. Det är inte så svårt som det låter. Man tar en Promakerpenna (i detta fall färgen Sandstone) och drar den sakta längs utsidan av blombladen. Färgen sugs in ganska fort så, beroende på hur långt in i blomman man vill att färgen ska gå, får man vara lite lätt på hand- ju längre man håller pennan mot blombladet, ju längre in i blomman går färgen. För att ge lite skimmer på blomman målade jag ett tunt streck längs med blombladen med twinklings (en glittrig färg som använder som vattenfärger-tillverkas inte längre men det finns några kvar i butiken). Jag snurrade blomstjälken runt en virknål, fäste lite brun tyll under blommorna för att fylla ut och fäste sedan rosorna (med glue dots). För att skapa balans på kortet och få fokus på stämpelmotivet satte jag fast några självhäftande pärlor i två hörn- dessa skapar den ”magiska triangeln” som hjälper till att få ögonen att titta på det man vill. Som pricken över i tog jag fram 3D-lacket och droppade några små droppar på rosorna för att ge en illusion om daggdroppar.

Några närbilder:
Här kan man se tyllet och "daggdropparna".
Här ser man hur jag målat rosorna,
kanske kan ni ana att de skimmrar också?
Här ser man lite av effekten med Crackle paint.
Färgen spricker upp när den torkat vilket gör att det ser lite äldre ut.
Jag hoppas att ni ser dem skimrande effekten av Perfect pearls här.

Det andra kortet blev lila. Jag fick nämligen några lila distressdynor (Milled lavender och Dusty Concord)  i julklapp och jag ville testa dem. Jag målade pappret jag skulle stämpla på först.  När det torkat stämplade jag motivet med distressdynan Dusty concord. Medan det stämplade fortfarande var blött tog jag en lila Perfect Pearls (ett skimrande fint pulver) och applicerade det med en pensel. När det torkat tog jag en torr tygbit och torkade bort det överflödiga pulvret. Jag valde ut en mörklila cardstock som bas till mitt kort, tog sedan ett gammalt skimrande papper jag hade bland mina spillbitar och fäste ovanpå cardstocken. För att rama in kortet tog jag en mörklila penna och ritade små stygn längs alla kanterna. Jag satte fast det stämplade motivet på 3Dkuddar för att skapa lite volym. Sedan tog jag lila blommor och fäste längs två sidor. Som mitt använde jag metallblommor med lila pärlbrads (jungfruben). När jag kommit så här långt kände jag att jag nog ville fortsätta på den vita/lila linjen och valde bort gröna blad mot vita utstansade fernkvistar. För att fylla ut lite tog jag en ljuslila Pearlmaker och duttade ut små pärlor mellan blommorna. Jag valde att sätta en blomma och fernkvistar i ena hörnet av det stämplade motivet också men när jag gjort det kändes inte kortet harmoniskt. Jag insåg att jag behövde balans- min magiska triangel saknades så jag stämplade en liten text som embossades i silver och därmed kom harmonin jag saknat fram.

Några närbilder:
Här har jag försökt vrida lite på motivet så att ni ska få se hur det skimrar.
En närbild på mina "pärlor" samt det skimrande pappret.
Även fernkvistarna skimrar lika mycket men det syns tyvärr inte just här.


Jag hoppas att ni fick lite lust att skapa lite kort nu. :)

Äntligen scrapträff igen!

På lördag är det dags för årets första Scrap- & Kortmakarträff i Fleninge Församlingshem igen.

                 

Vi öppnar dörrarna kl. 10.00 (inte tidigare!) och därefter skapar vi hela dagen fram till kl. 22.00

Har du inte anmält dig ännu, är det hög tid!! Denna gång finns något färre platser för att vi inte ska behöva sitta så trångt, så anmäl dig direkt på tel. 0431-410720 eller mail  order@storyhouse.se

Kostnad: 150 kr, betalas i butik eller via BG: 5006-6109 (skriv namn) omgående

Ingår:  Kaffe/Thé och kaka på förmiddagen + kaffe/The och smörgås på eftermiddagen/kvällen. Frukt och mineralvatten

Aktiviteter:  Under dagen kommer vi att ha ett antal DEMOs med varierande innehåll. (Kostar inget)
Det kommer att vara utmaningar och tävlingar för både kortmakare och scrappare.
Som vanligt räknar vi med en inspirerande och kreativ dag i goda vänners lag :)

Lunch sambeställer vi från Grafitti Café till självkostnadspris (tag gärna med mindre kontanter för betalning av denna. Önskas godis eller läsk under dagen tar du med detta själv.
Vill man ha med sig egen lunchlåda finns kylskåp och micro på plats.

StoryHouse kommer att ha utvalda delar av sitt sortiment med på plats så att shoppingnerven kan bli tillfredsställd, dock har vi inte möjlighet att ta kortbetalning under dagen.
Uttagsautomat finns närmast på Väla Centrum, 5 minuters resväg med bil.

Har ni frågor som inte går att hitta här, slå en signal till butiken så hjälper vi till! 0431 - 41 07 20

-  Vi tar endast kontanter på träffen. Undvik gärna 500kr sedlar om möjligt. (iaf före lunch)
-  Ni som vet att ni är frusna av er: Ibland är man inte överrens om varmt el kallt, gardera med en kofta :)
-  Nötter eller något eget mellanmål kan vara bra om man tycker det blir långt mellan måltiderna
-  Läsk och godis tas med själv. 

................................................................................................

VAR LIGGER FLENINGE?

Församlingsgården ligger i Fleninge, som ligger precis bredvid E6:an och Väla.

För er som har GPS är det följande koordinater till kyrkan (förs.gården ligger granne med kyrkan!)

Latitud 56,111806
56° 6' 42,50"

Longitud 12,79113
12° 47' 28,07"

Till Ängelholm är det ca 18 km och till Helsingborg är det ca 12 km.
Via kartlänken kan ni enkelt skapa resväg från ert hem. KARTA

Vill ni ha lite förslag på vad som kan vara bra att ha med sig, så kolla in detta inlägg sedan tidigare träff.

Varmt välkomna till en kreativ dag!


Ljuvligt Lila

En av mina, genom tiderna, favortifärg är LILA! Här har jag gått loss på Inkidos fina rutiga papper i vårigt lila.

Fotokvalitén denna gång blev inte riktigt bra, men kom gärna förbi butiken och kolla närmare på den fina färgen ;)

Först, ett kort med dom söta fåren från Stampavie. Dom lila blommorna, vita mittblomman och bladen hittar du i butiken och kanten är klippt med scallop-sax. Allt övrigt material finns i butiken!Sedan gjorde jag ett receptkort i samma stil. Ett trevligt sätt att ge bort ett recept eller helt enkelt bara för att man vill göra lite fint i sin egen receptsamling. Semlorna på bilden är en stämpel från vår egen kollektion och grädden är gjord med Vit Liquid Pearl.
Lila brads i hörnen piffar till det lite extra och på bladen har jag "blingat" lite med shimmerpenna (mer om den i morgon).En grattistag med tårtstämpeln från Scenic Route med matchande material. Texten är handskriven på små lappar och den lilla kronan från Inkido har jag embossat i guld på brun cardstock. Bandet är även det från Inkido.
Blommorna hittar du här
Alla motiv är färglagda med ProMarkers. (missa inte kursen på torsdag där du får lära dig använda dessa)Ha en fortsatt skön söndag!


Två kort - Samma stämpel

Den här ängeln/älvan från Crafty Individuals har jag verkligen fastnat för!
Två kort blev det, med helt olika stil.

Det första kortet är ängeln färglagd med Promarkers och monterad ovanpå kärlekstexten från Inkido som jag embossat i guld. Kortstommen som är rosaskimrande kommer även den från Inkido och finns i butiken i flera färger.Det andra kortet är lite mer arbetat. Pappren från Graphic 45 är grunden och även här har jag färglagt med Promarkers. Här lät jag motivet vara outklippt och har embossat hela ytan med transparent embosspulver. Jag drog direkt med dynan på hela pappersbiten och hällde sedan på rejält med pulver. Detta upprepade jag två gånger. Sista gången hällde jag även på hologram-pulver runt om för glittrig effekt. Ramen är gjort med guldpenna.  Texten och blomman är från StoryHouse egen stämpelkollektion.Tack för titten! :)Det här är Mella!

En rar, kreativ och utvecklande kortmakare och scrappare som faktiskt redan är igång med att göra inspirationsmaterial till butiken. Nu släpper vi lös henne även här på bloggen.

Mellas egen Presentation:

Jag, som fått den stora äran att bli inspiratör här hos Storyhouse,
heter Mariell men de flesta känner nog till mig som Mella.


Jag är 37 år och bor strax utanför Ängelholm med sambo och två söner på 16 respektive 5 år.


Våren 2006 upptäckte jag scrapbookingen och tänkte att det nog kunde vara något för mig.
Jag tyckte att det verkade vara en lätt hobby som inte krävde så
mycket plats och material..(tänk så fel jag hade! ;)  )
Jag scrappar framförallt layouter och då oftast om mina barn
men på senare tid har jag börjat scrappa mina barndomsfoton. 
Jag upptäckte nämligen hur blekta de gamla fotona blivit av att sitta i sina album,
så nu har jag börjat skanna in dem för att de ska kunna bevaras för framtiden.


Jag blandar gärna LO-skapandet med att göra kort, minialbum eller altra något emellanåt.
Jag tycker nämligen att det blir roligare om man får lite variation i sitt skapande.
Det ska bli jätteskoj att få skapa för Storyhouse och jag hoppas verkligen att jag ska kunna
inspirera er som kikar in i bloggen och/eller i fysiska butiken.
Vill ni se vad jag skapat tidigare är ni välkomna att besöka min blogg: http://www.mellasblogg.blogspot.com/


Eftersom jag, som de flesta scrappare föredrar att vara bakom kameran
utom de få gånger man ställer sig i någon onaturlig pose framför en spegel eller
ett fönster för att skapa en ny profilbild, så finns det inte så många nya foton på mig.
Jag tror och hoppas att det finns några scrappare därute som känner igen sig i detta ;) 
Ni får därför hålla till godo med min senaste profilbild :)
Alla Hjärtans stämplar

 Får jag lov att presentera våra nya stämplar med hjärtligt tema!
Finns i butiken från fredag i en begränsad upplaga.

RSS 2.0