God fortsättning på er!
Hoppas ni överlevt julmat och släktträffar och även hunnit vila lite!? :) Själv är jag just hemkommen från snöiga norrland och har verkligen fått längta efter mina stämplar och papper!
Medan jag har varit borta har Jessica hunnit planera lite roligt aktiviteter och det första som händer är en ny Scrap/Kortmakarkväll i butiken.
Nu när julen är över, behöver vi göra ny skyltning till butiken och jag ska att sitta och göra bl a Alla hjärtans-kort torsdagen den 14 januari. Kom och håll mig sällskap vettja!!
Boka en plats och ta med dina basvaror (lim, chalk, skärmaskin å sånt) för att komma igång efter julen.
Vi skapar mellan kl. 17 - 21
Papper och dekorationer köper du i butiken.
Kostnad 50 kr och så bjuder vi på lite fika under kvällen.
Butiken är även öppen för er som bara vill komma förbi och handla på kvällstid i lugn och ro,
prata bort en stund och se vad vi knåpar ihop!
Varmt välkomna!
Scrapträff
Jul-klappat och klart
Det börjar snart bli dags att slå in julklapparna och varför inte göra både eget papper och ettiketter i år!?
Här har jag använt mej av helt vanlig "brunpapp" man slår in postpaket med. Gillar verkligen sånt papper! På paketet har jag stämplat med vår egen stämpel, "stor snöflinga" och använt mig av embossdynan för att få bara ett svagt "vattentryck"-mönster. Papperet kommer att kunna köpas hos StoryHouse nu i veckan!
Till snören har jag tagit natursnöre (finns hos StoryHouse butik) och knutit om.
Det röda sigillet med jultext är även den vår egen stämpel, här färglagd med Promarker-penna. Har även glittrat med röd Stickles på kanten.
Jul-ettiketten, även den vår egen kollektion, är stämplad på vitt albumark och sedan färglagd med Promarker i 3 brunaktiga nyanser.
Hoppas ni provar göra "egna" paket i år!
Ha en fortsatt skön andra advent!
Saffranskaka!
När vi har kurser eller andra happenings i butiken brukar vi passa på att
bjuda på hembakat om det finns tid till det.
En favorit hos StoryHouse kunder har blivit Saffranskakan.
Efter förfrågan (tack Christel för ditt oändliga tålamod) så kommer här receptet.
Saffran- & Apelsinkaka
200 g smör
1 gram saffran
1 sockerbit
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vispgrädde
Skal och saft av 1 liten apelsin
Ca 4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smält smöret
Stöt saffranet med sockerbiten
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Tillsätt saffran, grädde, smör samt det rivna skalet och saften från apelsinen
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör så lite som möjligt så att kakan inte blir torr!
Häll i form (ca 23 cm) och grädda i 175 grader ca 40 minuter
God som den är - ännu godare med lite vispad grädde till men då rekommenderas en rask promenad innan :-)
Och när vi ändå är inne på ämnet kakor - Välkommen på Lussefika
i butiken nästa fredag kl 13 - 17.
Hella hittar på något roligt att inspirera med, och vi passar på att ha ett juligt erbjudande.
Ha en riktigt härlig helg!